Welkom op Codingkids

Programmeren voor kinderen

Leren programmeren met een Raspberry Pi

Programmeren met Python.

python

Python is voor kinderen een leuke programmeertaal om mee te beginnen. Het is leuk om te beginnen met de Turtle Graphics, dit maakt het programmeren heel visueel. Voordat je met Python begint is het wel handig om de kinderen eerst met Scratch te laten werken.

DownloadLessen

Minecraft 'Hacken'

Python

Minecraft Pi is ook geinstalleerd op de Raspberry pi. Met Python kun je programma's schrijven om het spel aan te passen.

Lessen

Wat kun je met de GPIO

Bee-bot programmeren

GPIO staat voor General-Purpose Input/Output. Aan deze pinnen kun je sensoren, led lampjes, motortjes, etc aansluiten. Met bijvoorbeeld Scratch of Python kun je deze dan programmeren.

Lessen

Installeren van Rasbian

RASBIAN

Als je een Raspberry Pi koopt zit er nog geen besturingsysteem op. Er moet een SD of Mini SD kaartje in met daarop Rasbian, het besturingsysteem. Op de download pagina van raspberrypi.org kun je een image bestand downloaden. Er zijn ook andere besturing systemen voor de Pi zoals Openelec of Ubuntu.

DownloadHandleiding

Raspberry Pi Robot

Explorer Hat Pro robot

De Explorer Hat Pro is een handige Addon voor de Raspberry Pi. Er zit een breadboard bovenop en er zitten input, output, touch sensors, LEDs en 2 motor aansluiting op. Daarom is de Explorer Hat Pro heel handig om van de Pi een robot te maken. Deze robot kan met Scratch geprogrammeerd worden.

Voorbeeld projectShare on Facebook Share on Google+ Share on LinkedIn Share on Twitter

Ondersteun deze website!