Welkom op Codingkids

Programmeren voor kinderen

`

Maak een robot of buggy met een Raspberry Pi + Explorer Hat Pro en programmeer met Scratch

Je hebt nodig:

breadboard

Raspberry Pi met Explorer Hat Pro

kabeltjes

4 Male to Male draadjes

button

2 x Dc motor + robot wiel

button

3D geprint robot chassis

breadboard

Powerbank 5v 2A

Installeren van de Explorer Hat Pro

Zorg dat je Raspberry Pi geupdate is naar de laatste versie! Dit kun in de Terminal doen met de volgende 2 regels:

sudo apt-get update sudo apt-get dist-upgradePlaats de Explorer Hat op je Raspberry Pi en start de Pi op. Open de Terminal en plak de volgende regels in de Terminal en beantwoord alle vragen met Y:

curl -sS get.pimoroni.com/explorerhat | bashProgrammeren

Open Scratch en klik op het oranje blok Variabelen. Klik op Een nieuwe variabele maken en typ in AddOn.

Pak het blok Maak AddOn en typ daarin ExplorerHat. Let op de hoofdletters in AddOn en in ExplorerHat.Maak je programma verder af zodat je buggy naar voren, achteren, links en rechts kan. Zorg ook dat je buggy kan stoppen, bijvoorbeeld met de spatiebalk. In het zendsignaal blokje kun je aangeven welke motor het is en welke speed (snelheid) hij moet hebben. 100 is het snelst!
Achteruit draaien van de wielen doe je door er een min - teken voor te zetten. Bijvoorbeeld motor1speed-80. Controleer of beide wielen dezelfde kant opdraaien als je zowel Motor 1 en 2 op speed 80 hebt. Draait één wiel naar achteren dan wissel je de draadjes aan de motor even om.Klik daarna op Bewerken en dan op Start GPIO serverAls je nog een andere computer hebt kun je daarop VNC viewer installeren zodat je het Scratch programma nog kunt aanpassen. Zet daarvoor op je Raspberry Pi ook VNC aan. Ga in het menu naar Preferences, dan naar Raspberry Pi Configuration, tabblad Interfaces, en vink dan bij VNC Enable aan.
.Share on Facebook Share on Google+ Share on LinkedIn Share on Twitter

Ondersteun deze website!