Welkom op Codingkids

Programmeren voor kinderen

Maker Education

Als leerkracht in het basisonderwijs heb ik gemerkt dat de afgelopen 10 jaar handvaardigheid ernstig in de verdrukking is gekomen. Misschien komt dit door de nadruk op toetsen? Graag zie ik dit mooie vak weer terugkomen maar dan in combinatie met moderne technologie. Daarmee bedoel ik 3D printers, diverse elektronica, Microbit, Arduino, Raspberry Pi's etc. Maak Onderwijs combineert diverse basisschoolvakken met elkaar. Kinderen gaan aan de slag met het oplossen van een probleem, ze gaan ontwerpen, samenwerken, maken en ook presenteren. Vaak wordt ook de term STEAM gebruikt en dit verwijst naar de internationale afkorting voor Science, Technology, Art, Engineering, Mathematics.

3D Printen

3d printen

Zelf dingen maken, dat is het leukste wat er is! Steeds meer scholen kopen een 3D printer of bestellen een 3D bouwpakket waarbij de leerlingen zelf de 3D printer in elkaar zetten. Je kunt als school meedoen met het 3dKanjer project.

3dKanjersOntwerpen en printen

Solderen

solderen

Op de webstie van "Junior IOT" vind je een leuke soldeeroefening waarbij je een trilrobotje maakt. De uitleg en didactiek is goed beschreven en het is voor jong en oud inspirerend.

Junior IOTMaak een trilrobotShare on Facebook Share on Google+ Share on LinkedIn Share on Twitter

Ondersteun deze website!