Welkom op Codingkids

Programmeren voor kinderen

Vooruit en achteruit

Er zijn een aantal manieren om de mBot te laten rijden. Hieronder zie je bijvoorbeeld dat de mBot een klein stukje naar voren en dan weer naar achteren gaat. Dit herhaald hij 2 keer en dan stopt hij. In het voorbeeld hieronder wordt het blokje "ga naar voren met snelheid 100" gebruikt. Klik op het pijltje daarnaast en je ziet dat je ook "ga naar achteren met snelheid 100" kan kiezen. In alle voorbeelden hieronder heb ik snelheid 100 gekozen, je kunt ook kiezen voor 255 voor nog sneller, of 50 voor langzaam.

Je kunt de motoren (wielen) ook appart besturen, je hebt M1 (Motor 1) en M2 (Motor 2). Naar achter rijden doe je bijvoorbeeld met snelheid -100. De motoren staan stil met snelheid 0.

In het voobeeld hieronder zie je dat de snelheid van M2 op 50 is gezet. Daardoor draait dat wiel langzaam en het andere wiel snel. De mBot maakt dan een draai.

Draaien kan ook heel simpel met de opdrachtblokken "ga links met snelheid 100" en "ga rechts met snelheid 100"

Na het uitproberen van deze voorbeelden kun je zelf je programma aanpassen en uittesten. Laat de mBot bijvoorbeeld langer rijden dan 1 seconde of laat hem eens een vierkant of een rondje rijden!Share on Facebook Share on Google+ Share on LinkedIn Share on Twitter

Ondersteun deze website!