Welkom op Codingkids

Programmeren voor kinderen

`

Programmeer de afstandsbediening van de mBot

Nadat je jouw eerste programma had geupload naar de mBot werkt de afstandsbediening niet meer. Die moet je dan zelf programmeren. Je kunt ook altijd de fabrieksinstellingen terug zetten. Klik in het menu op Verbindingen en dan op "Zet het standaard programma terug". In de voorbeelden hieronder laat ik je zien hoe je zelf de knoppen van de afstandsbediening programmeert.

Op de afbeelding hieronder zie je de opbouw van het programma. In een herhaalblok zet je 4 als-dan-anders blokken, en in het laatste anders gedeelte zet je een als-dan blok. Een als-dan-anders blok schuif je steeds in het vorige anders gedeelte. Hieronder is het nog niet in elkaar geschoven!

Hieronder zie je het programma compleet. In dit voorbeeld blijft de mBot rijden totdat je hem stopt met de knop tussen de pijlen (instellingen knop).

Het laatste als blokje kun je ook weglaten. In het laastse als-anders blok kun je bij het anders gedeelte ook een blokje zetten met "ga naar voren met snelheid 0". Met dit programma stopt de mBot als je de knop loslaat.



Share on Facebook Share on Google+ Share on LinkedIn Share on Twitter





Ondersteun deze website!